Wat zit er achter een naam?

Scitus: Smart = Slim

Wij zijn altijd op zoek naar efficiëntere manieren om dingen te doen. Hoe kunnen we verbeteren? Hoe kunnen we dingen doen met minder moeite? Hoe kunnen we slim werken?

Motus: Move = Bewegen

Elk proces is een beweging. Onderdelen kunnen van A naar B bewogen worden. Iets kan worden samengesteld door bijvoorbeeld iets samen te schroeven, wat ook weer een beweging is.

Move smart. Smart move. Scimotus

Hoe kunnen we slim bewegen? Om onze klanten deze vraag te helpen oplossen werd Scimotus opgericht….

 

Wie zijn wij?

Oprichter en zaakvoerder Christophe Roosen is in 1995 afgestudeerd als Industrieel Ingenieur Elektromechanica, gespecialiseerd in CAD/CAM systemen.
Vlak daarna kon hij een stage doorlopen bij FORD als leidinggevende in de onderhoudsafdeling. Hier deed hij zijn eerste ervaringen op met de hele planning rond onderhoud.
Na zijn stage kon hij aan de slag als operationeel leidinggevende in een logistiek bedrijf binnen de snel bewegende en veeleisend Automotive wereld. Continu op zoek gaan naar process verbeteringen, optimalisatie en standaardisatie brachten hem bij het LEAN-principe.
Later zette hij de stap naar de engineering afdeling waar hij met behulp van MTM processen uitwerkte voor nieuwe projecten. Tijdens deze periode kwam hij veel in contact met grote bedrijven over gans de wereld waarbij tijdens bezoeken de nieuwste technieken getoond werden. Deze jarenlange ervaring en inzichten wil hij nu graag met u delen.